B2A1769

180316

Återvändare som verkligen hittat hem 

Högt uppe på en kulle med en bedårande utsikt över de öppna ängarna i Lövekulle ligger familjen Thede/Nordströms nya villa. Ett hus som man skräddarsytt på egen hand för att få det precis som man önskat. Och Alingsås Huspaket har varit med på resan för att förverkliga familjens husdröm.

För några år sedan stod paret Patrik Nordström Thede och Agnes Nordström inför ett avgörande vägval – att stanna i Stockholm och bilda familj eller återvända till barndomsstaden Alingsås för att slå ner sina bopålar efter drygt ett halvdussin år på ”utflykt”. Valet föll på trästaden och det är något man inte ångrar så här i efterhand.

– Vi har onekligen upptäckt småstadens fördelar när man har småbarn. Att vi dessutom har nära till släkt och vänner gör ju inte saken sämre, säger Patrik.

 B2A1748 B2A1797

Men resan har inte varit helt problemfri. Först handlade det om att hitta en passande tomt. Efter ett tags letande fann man en tomt i Lövekulle som båda föll för. Sedan kom nästa puck – att hitta ett lämpligt hus. Något som inte var helt lätt om man får tro Patrik.

– Vi kikade runt hos de allra flesta husleverantörer, men vi fastnade inte riktigt för något av alternativen då vi inte önskade en öppen planlösning utan istället fler uppdelad rum. Vi valde då att själva rita vårt hus tillsammans med en arkitekt.

Resultatet blev ett 1,5-planshus med stående panel och förhöjt väggliv. Boytan, som är fördelad på sju rum och kök, är på drygt 190 kvm. Huskroppen är noga anpassad för tomten för att få ett rikligt ljusinsläpp på samma gång som det är insynsskyddat. Andra lite mer ”udda” detaljer är ett stilfullt plåttak och plåtbeklädda fönster samt husfärgen som är mörkgrå – allt för att huset ska smälta in på ett bra sätt i skogsgrönskan runt om.

Med arkitektskissen i handen uppsökte man sedan Alingsås Huspaket för att få hjälp med det praktiska.

– Vi hade redan hört talas om Alingsås Huspaket och vi blev mycket väl mottagna. Framför allt uppskattade vi deras lyhördhet, flexibiliteten i själva processen och deras hjälpsamma inställning.

 B2A1807 B2A1733

Förutom några smärre fasadförändringar jämfört med originalritningen – där ett antal fönster flyttades – fastställdes så den slutgiltiga ritningen innan Malmbergs Bygg körde igång med själva byggnationen. Detta skedde i slutet av 2016 och lagom till sommaren 2017 var det så dags för inflyttning för hela familjen som då bestod av mamma Agnes, pappa Patrik och barnen Walter och Sonja, tre respektive ett år.

Och nu så här knappt ett år efteråt kan hela familjen konstatera att man verkligen hittat hem…