B2A9838

190625

En varm sommarhälsning

 Ibland får jag frågan om vad som är det bästa med att jobba på Alingsås Huspaket och då tänker jag alltid att det utan tvekan måste vara mötet mellan vår fantastiska personal och våra olika husköpare.

Att se våra säljare, ritare, projektledare och konstruktörer in action med att tillgodose alla speciella önskemål hos våra kunder i stil, färg och form och att få följa den spännande resan från ritning till färdigt hus – den skulle jag vilja säga är unik i sitt slag.

Något som gör mig extra stolt och motiverad är att vi har en mycket hög kundnöjdhet som vi fått fram genom våra kundundersökningar.

 Till all vår ”goa” personal och till alla härliga kunder – ni är grymma allihop!

 Sommaren med tillhörande semestrar närmar sig snabbt och vi lämnar en intensiv vår med många nya husaffärer bakom oss. Några ur vår personalstyrka har redan smygstartat med sina semestrar.

Hösten gör sedan en rivstart med många husleveranser direkt i augusti och möten bokas redan upp med våra säljare.

Vår nya och dubbelt så stora utställning som vi lite skrytsamt benämner ”Sveriges bästa” är oerhört uppskattad bland våra kunder. Här tittar man på produkter och detaljer och gör de flesta av valen till sitt blivande hus. Välkommen hit för en titt eller på en kopp finkaffe!

 Alla våra avdelningar är bemannade som vanligt förutom v.29-30 då vi håller helt stängt.

Varma sommarhälsningar
Joakim Westerdahl med personal

 

Huvudbild

190509

Välkommen till Sveriges bästa husutställning

Nyligen slog vi på Alingsås Huspaket upp dörrarna till vår nya utställning i Bergstena. Enligt oss Sveriges bästa utställning för husbyggarkunder. Den nya utställningen är på ca 300 kvm, vilket är en fördubbling av den tidigare ytan. Här kan man verkligen i detalj få veta hur det nya huset från Alingsås Huspaket kommer att se ut och kommer att utrustas.

Den nya utställningen bjuder bland annat på olika former av fasader, tak, utvändiga snickerier, golv, dörrar/fönster, kök, badrum/klädvård, bastu och alla andra tillvalsdetaljer som hör ett nytt hus till.

 B2A9782

– Den stora utställningen ihop med vår intilliggande produktionsenhet med Sveriges modernaste fasadmåleri och storskaliga tillverkning av stommar, takstolar och fasader, skapar en helhetsbild för kunden att ta ställning till vid ett besök hos oss i Bergstena – något som är unikt för branschen. Nu greppar kunden hela processen från ax till limpa vid ett och samma tillfälle, säger Johannes Anderklint.

I samband med nyöppnandet har vi även inrättat ett antal fler konferensrum, vilket gör att fem kundmöten kan hållas samtidigt. En stor hjälp för att kunna möta våra kunders krav på tillgänglighet. Lägg därtill ett eget minihus med hustypiska exteriöra och interiöra detaljer för barnen med filmmöjligheter och leksaker samtidigt som mamma och pappa kikar på alla husdetaljer och gör sina val.

 B2A9785– Tanken med utställningen är att nyttja den vid första mötet med oss, som en viktig del av helhetsintrycket och för att få en tydlig bild av vad Alingsås Huspaket erbjuder. Samt vid efterkommande möten, då man tillsammans med säljaren går igenom alla detaljval och har en chans att ”klämma och känna” på allting innan beslut tas. Utställningen har varit en starkt bidragande faktor till vår höga kundnöjdhet då man på ett praktiskt och tydligt sätt går igenom husets alla detaljer i lugn och ro före beslutet, detta stärks ytterligare i och med denna satsning, förklarar Johannes.

Så har du inte besökt oss tidigare och är nyfiken på vårt koncept – tveka inte att ta kontakt med oss för ett besök!

 

 B2A9804      B2A9810

 B2A9821      B2A9824

 B2A9871      B2A9877

 

 

Välkomna till gänget!

190425

Välkomna i gänget!

Det säger vi till Christer Sörstrand och David Pettersson som förstärker vår organisation för att vi skall kunna möta en allt större efterfrågan. Christer kommer in som ny säljare på företaget, men då han varit anställd inom koncernen i två och ett halvt år är han väl förtrogen med konceptet.

– Jag började som projektledare på Alingsås Huspaket redan i december 2016 och den senaste tiden har jag varit verksam på Persson Buildings, innan det åter var dags för Alingsås Huspaket – nu som säljare.

Hur känns då detta?
– Det känns jättebra. Vi har trevliga produkter och ett fantastiskt koncept. Därtill en massa goa medarbetare och det faktum att jag är väl insatt i det hela gör att jag tror det kommer att gå bra.

Den andra ”nykomlingen” är David Pettersson som varit snickare i nära 20 år. Han tillträdde i januari tjänsten som projektledare på Alingsås Huspaket. David kommer närmast från Ahlnings Byggtjänst där han jobbat de senaste sex åren.

Varav detta karriärbyte?
– Det kändes som ett roligt arbete och en ny utmaning i livet helt enkelt.

Såsom lokal snickare måste du ha känt till Alingsås Huspaket förut?
– Absolut – jag har jobbat mycket med stommar från Perssons Träteknik och hade bra koll på Alingsås Huspakets koncept.

Vari består rollen som projektledare?
– Att ta över efter säljaren efter att bygglovet är klart och alla detaljer är spikade, alltså när processen går in i ett leveransskede. Jag ska ta fram alla handlingar och projekteringar, se till så allt material mängdas och att alla leveranser planeras in med vår kranbil under byggets gång.

Och ditt första intryck av företaget?
– En fantastisk arbetsplats med många trevliga och kompetenta arbetskamrater. Det kommer att bli bra det här…

Joakim Westerdahl med personal hälsar Christer och David varmt välkomna till gänget och vi är övertygade om att ni kommer att trivas fantastiskt bra!

SVM NM NEG

190319

Besök oss på Stora Villamässan på Åby i april

I april (5-7/4) kommer vi på Alingsås Huspaket att under Stora Villamässan visa upp oss på Åbymässan i Mölndal. Stora Villamässan och Vår Trädgård inviger därmed Sveriges nyaste och modernaste mässanläggning, en anläggning om 15 000 kvadratmeter inomhus och tillgång till en yta om 20 000 kvadratmeter utomhus. Vi kommer där att visa upp vårt mycket omtyckta huskoncept i monter F:18. Kontakta oss via mail eller telefon så fixar vi fram entrébiljetter. Mässan har öppet fredag-lördag kl 10-18 och söndag kl 10-17. Mer information om mässan hittar du på www.storavillamassan.se.

Hjärtligt välkomna!

 B2A8411

190219

Nu med flerbostadshus i portföljen

Som en ytterligare utveckling av vårt koncept antog Alingsås Huspaketutmaningen att medverka i uppförandet av ett flerbostadshus på Konduktörsgatan i Alingsås under 2018. Totalt handlade det om en huskropp om fyra lägenheter i två plan som dockades med ett redan befintligt hus. Och slutresultatet blev mycket bra.

Bakom projektet i fråga står Per-Martin Liljeäng äger fastigheten och som på deltid verkar som konsult inom byggbranschen.

– Den befintliga fastigheten stod på en tomt med en generös detaljplan som medgav en utbyggnad, och då tyckte jag inte att det var något att tveka om, allra minst nu när marknaden skriker efter hyresrätter, säger Per-Martin.

Sagt och gjort. Kontakt togs med arkitekten Anna-Lena Lerander som i samarbete med Per-Martin tog fram ett genomarbetat förslag.

– Då den befintliga hyresfastigheten är uppförd redan 1904, var vår tanke att på ett smakfullt sätt helt ”bryta” mot det gamla, men ändå plocka upp detaljer i paneler, fönsterfoder, dörrar, färgsättning med mera. Något jag tycker att vi lyckats väl med. 

Totalt består den nya huskroppen av fyra lägenheter i två plan. Lägenheterna är identiska men spegelvända och inrymmer tre rum och kök om 66 kvm vardera. 

Hur kom Alingsås Huspaket in i bilden?
– Jag har en god vän som jobbar där och vi kom i samspråk med varandra – och på den vägen är det. Alingsås Huspaket har ju egentligen inte jobbat med fokus på denna typ av projekttidigare då det bland annat ställer lite andra krav när det kommer till lägenhetsavskiljande väggarsamt ett komplicerat regelverk för brand och ljud.

Hur har tidsplanen sett ut?
– Första kontakten oss emellan togs vid årsskiftet 2017/2018. I mars var vi i hamn med ritningarna och i vecka 13 påbörjades markarbetet. Gjutning skedde i vecka 17 och i vecka 21 inleddes så resningen. Besiktning genomfördes i december 2018 och därpå var det dags för de nya hyresgästerna att flytta in.

Är du nöjd?
– Mycket! Det har varit ett bra samarbete mellan såväl arkitekten som Alingsås Huspaket och Malmbergs Bygg som skötte själva byggnationen. Alla har varit lyhörda och bjudit på god service. Komponenter som jag tror är oerhört viktiga för att få till ett bra slutresultat – alla är vi bra på olika saker…

Och vad säger då Mattias Björkdahl som varit säljarefrån Alingsås Huspakets sida?
– Ett spännande projekt som bjöd på ett antal utmaningar för vår del. Men jag tycker att vi löste allting på ett bra sätt, varför vi kommer att konceptualisera det här med flerbostadshus och därmed införliva det i vår produktportfölj.

JUL AH

181206

God Jul & Gott Nytt År!

Det önskar vi på Alingsås Huspaket alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Vi passar också på att tacka för ett gott samarbete under 2018 och blickar fram emot ett spännande 2019.

Som julhälsning vill vi skicka med en gnistrande vintrig bild från Branäsbergets topp dit vi levererar många hus ur vårt fjällhuskoncept med fantastiska lägen mitt i skidanläggningen och med bedårande utsikt över Värmlandsskogarna.

Under helgerna kommer vi att ha stängt i mellandagarna,torsdag och fredag 27-28/12, detta utöver de ordinarie helgdagarna. Vi är åter på plats onsdag 2/1 2019.

God fortsättning!

Alingsas huspaket platsannons saljare 122x178
181120

Vi söker hussäljare

Vi på Alingsås Huspaket märker en ökad efterfrågan av vårt smarta huskoncept och söker därför ytterligare en säljare. 

Alingsås Huspaket ingår som en del i Perssons-koncernen med företaget Perssons Träteknik som grundfundament. Tillsammans är vi belägna i Bergstena, strax utanför Alingsås.

Vi på Alingsås Huspaket bygger kundunika hus där inget hus är det andra likt.

Arbetar du med försäljning idag och är redo för att ta nästa steg i din karriär? Har du dessutom höga ambitioner att tillfredsställa köparens behov och en genuin vilja att leverera hus av högsta kvalitet?

Då äger du de grundläggande förutsättningarna för att lyckas som hussäljare hos oss.

Din profil:
Du är förtroendeingivande, har lätt för att samarbeta och en förmåga att skapa goda relationer både externt och internt
Du har dokumenterad erfarenhet från projektförsäljning och får gärna ha erfarenhet även från byggbranschen
Du bör ha ett genuint intresse för hus och öga för detaljer
Du har struktur i arbetet och kan planera.
Du har ett stort engagemang, drivkraft och en stark vilja att leverera med högsta kvalitet
Du är resultat- och lösningsorienterad och har viljan att lyckas tillsammans med andra.
Du är en flexibel och utåtriktad person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.
Du ser alltid till kundens bästa.

Vad kan vi erbjuda dig?
En trivsam arbetsplats i ett familjeägt bolag. Alingsås Huspaket består av säljare, projektledare, husritare och konstruktörer.
Till din hjälp har du ett välkänt varumärke och en entreprenörsdriven organisation som du blir en mycket välkommen del av.
Vi tillämpar individuell lönesättning och urvalet sker löpande. Placeringsort är Bergstena strax utanför Alingsås där vi sitter tillsammans med vårt systerföretag Perssons Träteknik.

Välkommen med din ansökan till undertecknad via mail. För frågor kring tjänsten,ring/maila Joakim Westerdahl, platschef, 0322-22 95 51, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

AT 2018 10 27 34B35B NY3

181101

Ett av regionens snabbast växande företag

Nyligen presenterade Almi Väst sin Tillväxtliga för snabbast växande företag i Sjuhärad. Där hamnade vi på Alingsås Huspaket på en hedrande femteplats tack vare en omsättningsökning på 107 procent från 2016 till 2017. Detta innebär att Alingsås Huspaket uppfyller kraven för att komma med på Dagens Industris lista över gasellföretag 2018. Gasellistan för Västra Götaland blir offentlig i samband med en gala i Göteborg om ett par veckor.

– Givetvis mycket hedrande att få den uppmärksamheten, säger Joakim Westerdahl, platschef på Alingsås Huspaket.

Bakom framgångarna ligger ett helhetsgrepp kring sälj, projektledning och marknadsföring samt flytten från Alingsås till Bergstena för att samla alla krafter på ett och samma ställe.

Alingsås Huspaket har under senare år ökat försäljningen från 30 hus fram till cirka 80 hus innevarande år. Företagets framgångar uppmärksammades nyligen i en stor artikel i Alingsås Tidnings näringslivsbilaga Vår Industri där mankan läsa mer om husfirman som växer i gasellfart.

V19qEZru 400x400

IMG 5131

181022

Två lyckade mässor

Inom loppet av två veckor har vi på Alingsås Huspaket hunnit avverka två branschmässor i våra två största städer – Göteborg och Stockholm. Och det med mycket gott resultat. Först ut var Bomässan i Partille 28-30/9 där vi fanns på plats med vårt beprövade mässkoncept. Här uppstod många bra möten som i sin tur ledde till konkreta ”case” som vi nu jobbar på.

Fjorton dagar senare begav vi oss till Nordens största mässa, Hem, Villa & Bostadsrätt i Stockholm. Vi deltog på denna mässa även förra året och fick nu verkligen ett kvitto på att vårt koncept passar perfekt för Stockholmsregionen med våra flexibla och anpassningsbara lösningar när det kommer till tomter och markförhållanden etc.

– Kunderna gillar just vår flexibilitet och att man får mycket högkvalitet under hela processen – och det till rimliga pengar, säger Johannes Anderklint.

Även denna mässa gav ett flertal leads att jobba vidare med.

HVoB18 hemsidatopp 3ny

181008

Dags för Nordens största mässa!

I slutet av vecka 41 (11-14 oktober) tar vi på Alingsås Huspaket vårt uppskattade mässkoncept och drar till Stockholm för att ställa ut på Hem, Villa & Bostadsrätt i Älvsjö. Mässan ifråga räknas som Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet. En komplett mötesplats för alla som ska renovera, bygga om eller bygga nytt.

Mässan håller öppet följande tider: Torsdag kl 11-19, fredag och lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-17. Läs mer om mässan här: https://stockholm.hemochvilla.se/

Välkommen att besöka oss i monter A21:43!

ah logga

180921

Vill du bli vår nästa projektledare?

Vi på Alingsås Huspaket märker en ökad efterfrågan av vårt smarta huskoncept och söker därför ytterligare en projektledare.

Alla våra hus är personligt uppritade och skräddarsydda för respektive kund och därför skiljer sig alla våra projekt mycket åt. 

Efter att husets utformning och olika delar tillsammans med säljaren bestämts och bygglov beviljats skall huset börja levereras. Projektledaren tar då över stafettpinnen och har fortsatt den löpande huvuddialogen med kunden och snickaren. Projekteringar och övriga handlingar tas fram, material mängdas och beställs, tider för de olika kranbilsleveranserna sätts m,m. Utöver detta en tät dialog med snickaren, där det personliga mötet är viktigt för att förmedla vilka förutsättningar som gäller för att bygget skall löpa effektivt. 

Vi söker dig med relevant erfarenhet från husbyggnation. Vi tror att du idag jobbar som snickare, arbetsledare eller projektledare och vill ta nästa steg i din personliga karriär.

Vi söker dig som gillar ett högt tempo, är noggrann och ansvarsfull, positiv och har ett starkt eget driv – och självklart har du god datavana och B-körkort.

Vi tillämpar individuell lönesättning och urval sker löpande. Placeringsort är Bergstena strax utanför Alingsås där vi sitter tillsammans med vårt systerföretag Perssons Träteknik. 

Välkommen in med din ansökan till undertecknad via mail. För frågor kring tjänsten, tveka inte att ringa.

Joakim Westerdahl, tel. 0322-229551, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Huvudentr bild original3

180910

Besök oss på Bomässan i Partille

Vi på Alingsås Huspaket finns på plats med egen monter på Bomässan i Prioritet Serneke Arena i Partille (Kviberg) 28-30 september. Ta tillfället i akt om du går i husbyggartankar och träffa oss och se vårt erbjudande. Vi finns i monter D15.

Bomässan är en publik mässa med cirka 120 utställare inom hem och trädgård och här får du koll på de senaste nyheterna och trenderna. Det bjuds på en mängd olika kringaktiviteter och mässerbjudandena brukar vara många.

Klicka på länken och fyll i dina uppgifter så bjuder vi på fribiljetter.

bomassa.se/se/massor/goteborg2018/tickets/

Välkommen att besöka oss!

nyhet 20 aug 2018

180822

Rivstart för Alingsås Huspaket

Sommaren och semestertiderna lider mot sitt slut och alla vi medarbetare på Alingsås Huspaket är nu åter i tjänst för att dra upp riktlinjerna för en spännande höst med mängder av aktiviteter.

På mässfronten kan meddelas att vi kommer att medverka på såväl Bomässan i Prioritet Serneke Arena i Partille 28-30 september som på Hem, Villa & Bostadsrättsmässan i Stockholm 11-14 oktober. Om du är i närheten är du givetvis välkommen att besöka oss och ta del av vårt erbjudande.

Det är fullt tryck framåt med rekordmånga husleveranser under augusti till oktober månad. Vårt helhetskoncept sprider sig och vinner stort gillande där våra nöjda kunder är våra bästa säljare. Detta innebär att många möten med nya kunder är inplanerade, vilket givetvis känns oerhört stimulerande. 

Vad gäller vår produktion så har vi nu en kraftigt ökad kapacitet tack vare en ny hyvelanläggning som är i full gång efter sommaren.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du går i husbyggartankar!

shutterstock 146322947

180618

Trevlig sommar!

Vi på Alingsås Huspaket kan sammanfatta en händelserik säsong där vi märkt en tydligt ökad efterfrågan av våra hus och av vårt sätt att arbeta. Att man lägger märke till den goda stämning bland oss som jobbar här är också något som vi ofta får höra från våra husköpare.

Vi har under det gångna året breddat vårt nätverk med byggföretag och deras underentreprenörer som kan vara behjälpliga med byggnationen av ert drömhus. Fler och fler snickare tycker att vårt koncept med att bygga i lösvirke och med en färdigkapad stomme är riktigt roligt. Att vi sedan har sju leveranser med egen kranbil och chaufför är också enormt uppskattat då det inte blir så mycket material att ta hand om på byggarbetsplatsen.

Det vi ofta hör i samtal med våra kunder om konceptet, förutom att prisbilden är väldigt attraktiv, är att vi levererar/bygger husen helt efter kundens önskemål där nästan allt är möjligt. Vår slogan ”Personliga trähus – skräddarsytt i lösvirke” beskriver detta riktigt bra.

Att man dessutom får komma ut till oss i Bergstena i en härligt lantlig miljö och se vår utställning och vår egen toppmoderna produktionsanläggning är något som är uppskattat.

Vi har under våren också uppdaterat vår standard med bland annat nya golv från Kährs, vilka är ledande i Norden när det gäller såväl design som kvalitet – förutom vår serie med blandare till Hans Grohe, vilket är ett premiummärke. Nu ingår också en fin takdusch som standard.

Så går ni i nybyggnadstankar – tveka inte att kontakta någon av våra erfarna säljare för att boka ett förutsättningslöst möte. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet och kompetens.

I sommar kommer vi att hålla helt stängt för semester veckorna 29 och 30 och är alltså åter på plats igen måndag 30 juli. I övrigt är vi avdelningsvis bemannade.

Ha en riktigt fin sommar!

Joakim Westerdahl med personal

 IMG 3679

180618

Ett fantastiskt samarbete 

– som ledde till rena drömhuset

Uppe på en ås med en hänförande utsikt över Hakefjorden står familjen Olsson/Blidbergs nya hus i New England-stil och tronar i all sin prakt. Huset är beläget i Strandnorum strax utanför Stenungsund och enligt familjens talesperson Emil är det rena drömhuset som man tagit i besittning.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Alingsås Huspaket och vi kan varmt rekommendera dem till alla som står i beredskap att bygga nytt.

Det som Emil och hans sambo Emma uppskattat allra mest är friheten att kunna skräddarsy sitt eget hus – och det till en mycket rimlig kostnad.

Men allt har inte varit en dans på rosor. Vi tar det från början.

– Vi hade väntat i över tre år på ett godkänt förhandsbesked och ett bygglov eftersom tomten ligger i anslutning till strandskyddat område. En tomt som man för övrigt lyckats komma åt genom släktband. Jag är mina svärföräldrar tillika Emmas föräldrar samt farbror evigt tacksamma.

IMG 3681När sedan beslutet om att bygga tog fart runt 2014 började Emil och Emma att skissa på sitt drömhus. Man fastnade tidigt för ett hus i New England-stil med mycket vitt och svart, rikligt med spröjs och liggande panel.

– Vi hittade inget kataloghus som vi fastnade för utan ritade ett på egen hand med inspiration från olika husmodeller. Genom en kollega till Emma kom vi i kontakt med Alingsås Huspaket och det klickade direkt. De hjälpte oss med konstruktionen och en ekonomisk kalkyl som passade vår plånbok.

Så fort förhandsbeskedet och bygglovet var klart sattes så spaden i backen – då pratar vi om juni 2017.

– Plattan göts under senare delen av augusti och i mitten av september inleddes så stomresningen och sex månader senare – närmare bestämt 23 mars 2018 – vad det så dags för inflyttning. Familjen hade då, efter att planerna på eget hus började ta form, vuxit med ytterligare två medlemmar.

– Minstingen kom bara en dag innan inflyttningen och storebrorsan var då drygt 1,5 år, berättar Emil.

Bra då att det finns utrymme att växa i. För det är nämligen ett rejält hus man numera förfogar över. Den totala boytan är på 225 kvm fördelade på sju rum och kök, groventré/hall och två badrum. Till sin hjälp att färdigställa huset har man haft två snickare, även om Emil och Emma själva, tillsammans med föräldrar, svåger och lillebror, hjälpt till med såväl tak och fasad som det invändiga arbetet.

– Vi ville gärna göra det, dels för att hålla nere kostnaderna, dels för att man kanske bara bygger ett hus under sin livstid och det kunde ju vara roligt att se hur man gör, säger Emil.

Och när det kommer till trivsel så skräder inte Emil orden.

– Vi trivs fantastiskt bra. Det känns helt underbart att själv äga sitt hus, ett hus som man dessutom fått forma som man vill.

– Att vi dessutom inte har mer än kanske 250 meter ner till vattnet gör ju inte saken sämre. Ja, nu är det faktiskt dags för ett kvällsdopp märker jag…

Maryd1

180507

”Man blir bara så glad!” 

Så kan man sammanfatta Ingvar Svenssons känslor när han och frugan Mauds nya hus från Alingsås Huspaket stod inflyttningsklart i Maryd i början av 2018.

– Allt, från första kontakten till inflyttningen, har gått enligt planerna och såväl Alingsås Huspaket som Malmbergs Byggservice och alla underentreprenörer har varit fantastiskt tillmötesgående och utfört sina jobb på ett exemplariskt sätt.

Huset i fråga är ett 139 kvm stort enplanshus i vinkel om fem rum och kök, och till huset hör även ett friliggande garage som Ingvar uppfört själv.

Berätta lite om processen!
– Ja du, vi har nog gått igenom alla Sveriges hustillverkares kataloger för att hitta ett embryo till vårt hus. Vi fastnade för en hustyp, men ville sätta vår egen prägel på det då vi inte hittade någon planlösning som stämde med våra önskemål. Det visade sig vara besvärligt och kostsamt att rita om huset – bland annat göra det större och förändra det interiört, varför vi vände oss till Alingsås Huspaket istället.

Vad visste du om dom innan?
– Lite grann då jag kände Mathias Persson sedan tidigare, men jag visste inte så mycket om konceptet som sådant.

Maryd2

Och?
– Det passade oss perfekt. Vi gick till dom med en skiss och fick i retur ett prissatt förslag som vi gillade. Här var det inga problem alls och priset var mycket konkurrenskraftigt.

När i tid pratar vi?
– Tomten i Maryd strax utanför Alingsås köpte vi hösten 2016 och bygglovet var klart i april 2017. Kontakten med Alingsås Huspaket togs i början av 2017och i juni skedde så schaktningsarbetet innan det var dags för stomresning i september 2017. Inflyttning gjordes i slutet av januari 2018.

Och om du ska sammanfatta det hela?
– Man blir bara så glad! Vi har fått ett hus av hög kvalitet in i minsta detalj som frugan, jag och hunden trivs fantastiskt bra i. Ett hus som är anpassat för en lite större familj om vi någon gång kommer på tanken att flytta härifrån. Tack till alla inblandade parter för ett gott jobb!

Solprincip

180419

Solpaneler från NIBE 

Genom ett nära samarbete med NIBE kan Alingsås Huspaket numera även erbjuda solpaneler till ditt nya hus. Med dessa solpaneler kan man ta vara på varenda solstråle och omvandla energin till elektricitet för ditt hem. På så sätt kan man skapa ett perfekt inomhusklimat med hjälp av naturens förnybara energikälla.

– Vi har märkt en kraftigt ökad efterfrågan av en sådan här lösning, varför det är kul att nu kunna erbjuda detta i vårt produktsortiment, säger Johannes Anderklint.

Alingsås Huspakets säljteam är utbildade i solcellsteknik och genom ett nära samarbete med NIBE, som är en stor aktör på värmesidan, känner vi oss trygga med de produkter vi kan erbjuda. NIBE ligger i framkant med paketering av just solcellsteknik.

PV Package– Med NIBEs samlade erfarenhet och helhetstänk när det kommer till värmepumpar, ventilation och solpaneler borgar detta för genomtänkta lösningar för framtidens smarta hem som bland annat kan skötas via NIBE Uplink i telefonen.

För att ytterligare stimulera utbyggnaden av solel utgår investeringsstöd till solcellsanläggningar. Det är Energimyndigheten som fördelar dessa pengar till de olika länsstyrelserna i landet. Grovt räknat kan man säga att med aktuella subventioner så räknar med strax under 10 års payofftid på dylik investering. Ytterligare en fördel med solpaneler är den enkla installationen som kan ombesörjas av en snickare och en elektriker.

Alingsås Huspaket bistår gärna med råd och tips vid intresse av att installera solpaneler och till förfogande finns också expertis från leverantören. Så tveka inte att fråga om du/ni är intresserade av en solcellsanläggning till ert nya hus.

 B2A1769

180316

Återvändare som verkligen hittat hem 

Högt uppe på en kulle med en bedårande utsikt över de öppna ängarna i Lövekulle ligger familjen Thede/Nordströms nya villa. Ett hus som man skräddarsytt på egen hand för att få det precis som man önskat. Och Alingsås Huspaket har varit med på resan för att förverkliga familjens husdröm.

För några år sedan stod paret Patrik Nordström Thede och Agnes Nordström inför ett avgörande vägval – att stanna i Stockholm och bilda familj eller återvända till barndomsstaden Alingsås för att slå ner sina bopålar efter drygt ett halvdussin år på ”utflykt”. Valet föll på trästaden och det är något man inte ångrar så här i efterhand.

– Vi har onekligen upptäckt småstadens fördelar när man har småbarn. Att vi dessutom har nära till släkt och vänner gör ju inte saken sämre, säger Patrik.

 B2A1748 B2A1797

Men resan har inte varit helt problemfri. Först handlade det om att hitta en passande tomt. Efter ett tags letande fann man en tomt i Lövekulle som båda föll för. Sedan kom nästa puck – att hitta ett lämpligt hus. Något som inte var helt lätt om man får tro Patrik.

– Vi kikade runt hos de allra flesta husleverantörer, men vi fastnade inte riktigt för något av alternativen då vi inte önskade en öppen planlösning utan istället fler uppdelad rum. Vi valde då att själva rita vårt hus tillsammans med en arkitekt.

Resultatet blev ett 1,5-planshus med stående panel och förhöjt väggliv. Boytan, som är fördelad på sju rum och kök, är på drygt 190 kvm. Huskroppen är noga anpassad för tomten för att få ett rikligt ljusinsläpp på samma gång som det är insynsskyddat. Andra lite mer ”udda” detaljer är ett stilfullt plåttak och plåtbeklädda fönster samt husfärgen som är mörkgrå – allt för att huset ska smälta in på ett bra sätt i skogsgrönskan runt om.

Med arkitektskissen i handen uppsökte man sedan Alingsås Huspaket för att få hjälp med det praktiska.

– Vi hade redan hört talas om Alingsås Huspaket och vi blev mycket väl mottagna. Framför allt uppskattade vi deras lyhördhet, flexibiliteten i själva processen och deras hjälpsamma inställning.

 B2A1807 B2A1733

Förutom några smärre fasadförändringar jämfört med originalritningen – där ett antal fönster flyttades – fastställdes så den slutgiltiga ritningen innan Malmbergs Bygg körde igång med själva byggnationen. Detta skedde i slutet av 2016 och lagom till sommaren 2017 var det så dags för inflyttning för hela familjen som då bestod av mamma Agnes, pappa Patrik och barnen Walter och Sonja, tre respektive ett år.

Och nu så här knappt ett år efteråt kan hela familjen konstatera att man verkligen hittat hem…

IMG 0274

180214

Det byggs på Ekerö 

I ett fantastiskt läge på Ekerö, precis vid färjan Ekerö-Slagsta, uppförs nu ett hus från Alingsås Huspaket. Huset i fråga är en arkitektritad 2-plansvilla och för tillfället pågår sprängning och övriga markarbeten. I vecka 10 kommer så första stomleveransen – och inflyttning är planerad till sommaren.

– Vi hade första kontakten med kunden i oktober när de kom till oss med ett färdigt bygglov och sedan har allting gått i en rasande fart, säger Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket.

– Givetvis jättekul att vi börjar ta oss in på den stekheta Stockholmsmarknaden – ett riktigt prestigeuppdrag för vårt vidkommande

Byggnationen utförs av ett byggbolag från Örebro med folk på plats i Stockholmstrakten.

H Herrljungaframtid

Med på bilden från vänster: Peter Jonsson (Svensk Fastighetsförmedling), Mattias Björkdahl (Alingsås huspaket), Anders Dahrenberg (husdesigner), Jessica Pehrson (Herrljunga köpmannaförening) och Jonny Carlsson (kommunalråd Herrljunga)

 

180116

Storsatsning i Herrljunga 

Nytt år – nya möjligheter! Vi på Alingsås Huspaket har rivstartat det nya året med en festlig lansering av nya tomter i Herrljunga. Bakom projektet står byggbolaget Kattegatt Bygg & Design och totalt handlar det om elva tomter i södra Horsby och Hudene som är reserverade för det här projektet. Ett projekt som under stor pompa och ståt presenterades på hotellet i Herrljunga i början av januari. På plats då fanns ett 80-tal specialinbjudna gäster och för underhållningen stod bland andra Jörgen Mörnbäck, Svante Drake och Andreas Weise med Biggo Mucis band.

Med vid presentationen av det nya projektet var givetvis initiativtagaren Patrik Ehlersson från Kattegatt Bygg & Design, arkitekten Anders Dahrenberg, Peter Jonsson från Svensk Fastighetsförmedling, Jessica Pehrsson från Köpmannaföreningen och kommunalrådet Jonny Carlsson samt Mattias Björkdahl från Alingsås Huspaket. På plats var också Svante Jildenhed från Trafikverket för att informera om ombyggnationen av E20.

Satsningen ska ses som en del i marknadsföringen av Herrljunga som en attraktiv kommun att bo och verka i framöver.

– Vår insats består i att, i enlighet med arkitektens tankar, leverera elva lösvirkeshus på de reserverade tomterna i fråga, berättar Mattias Björkdahl.

– Jag tycker att kvällen var mycket lyckad och vi fick god respons för lanseringen. Nu återstår att knyta ihop säcken och komma till skott.

Även på Herrljunga kommun var man mycket nöjda med initiativet och, som kommunalrådet Jonny Carlsson uttryckte det: ”Jag har ju sagt att jag ska sätta Herrljunga på kartan och detta är en del i det”.

Med andra ord – en riktig rivstart på det nya året…

AH

171215

God Jul och Gott Nytt År! 

Det önskar vi på Alingsås Huspaket alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartner. Vi passar också på att tacka för ett gott samarbete under 2017 och hoppas att 2018 blir ett lika fint år. Årets julgåva har vi valt att ge till Ankarstiftelsens arbete i Colombia.

Vi vill även informera om att vi kommer att ha stängt onsdag 27/12 till och med fredag 29/12, detta utöver de ordinarie helgdagarna. Vi är åter på plats tisdag 2/1 2018.

God fortsättning!

 B2A8867

171206

Byggstart för energisnålt tornhus i Fly 

 För tillfället pågår byggnationen av familjen Rickard och Jossan Norresjös nya hus i Fly. Husgrunden är gjuten och snart garageplattan likaså. Med start vecka 2 nästa år sker så leverans av första materialsatsen till det som ska komma att bli ett 1,5-plans tornhus med lågenergivärden.

– Min frus dröm var ett tornhus och då får man ställa upp, säger Rickard Norresjö som till vardags livnär sig som snickare hos Rydlers Bygg.

Men nu tar han tjänstledigt för att under tio månader framåt förverkliga familjens husdröm – tillsammans med kompisar och svärfar för att allt ska stå färdigt under senhösten 2018.

– Vi har som mål att fira nästa jul i vårt nya hus, säger Rickard och skrattar.

Huset ifråga är ett 1,5-planshus med fem rum och kök om 150 kvm inklusive ett loft. I tornet planeras en tealounge med två stolar och ett bord. Lägg därtill ett garage om 100 kvm, varav 50 av dessa är ett stort lekrum för stora och kommande små…

Något som ytterligare skiljer det här huset från de flesta andra är dess utpräglade lågenergiinriktning som bland annat innebär tjockare väggar och tak.

– Min fru är energiingenjör och hon brinner verkligen för detta – och det ligger ju onekligen i tiden också...

Varför Fly?
– Vi hittade en bra tomt till ett bra pris.

Varför Alingsås Huspaket?
– Vi ville gynna den lokala marknaden och sedan har jag som snickare varit med och rest ett antal Perssonstommar och vet att det är ett svinbra system. Så för oss var det ett ganska enkelt val. Vi besökte ingen annan överhuvudtaget…

Och hur var mottagandet?
– Otroligt smidigt måste jag säga. De har verkligen gått in helhjärtat och med ett stort engagemang för det här projektet..

Beskriv processen!
– Vi hade en klar bild och tämligen färdiga skisser över hur vi ville ha det och Alingsås Huspaket hjälpte oss att färdigställa de ”riktiga” ritningarna.

Hur känns det nu?
– Kul, spännande och utmanande.

Lycka till!
– Tackar!

 B2A8824

flygfoto1

171114

Går du också i husdrömmar? 

Just nu är det full fart på husförsäljningen. Vi möter dagligen människor som vill förverkliga sina husdrömmar.

Oktober månad var högintensiv med bland annat flera mässor, vilka resulterade i många nya kontakter och möten med människor som tänkt bygga nytt.

Vår orderstock är nu större än någonsin, då fler och fler ser fördelarna med vårt personliga och skräddarsydda koncept.

 Dagens nyhetsbild visar en flygbild över Alingsås Huspaket och vårt systerbolag – produktionsbolaget Perssons Träteknik. Här sitter vi tillsammans i våra fina lokaler som inrymmer både kontor och utställning och med närhet till såväl produktion som logistik.

 Tveka inte att höra av dig/er för ett förutsättningslöst möte där det också ingår en fabriksvisning om så önskas.

IMG 2428

171031

Final i Göteborg! 

Mässan Hem, villa & bostadsrätt i Göteborg i vecka 43 blev crescendot på Alingsås Huspakets intensiva mässturné runt om i landet under hösten. Då intog man nämligen Svenska Mässan med en 18 kvm stor monter för att möta sina kunder på ”hemmaplan”. Och vilket mottagande det blev…

– Vi fick en fantastisk respons måste jag säga. Massor med folk i montern under dagarna tre, säger Johannes Anderklint som kunde dela ut alla sina visitkort till intresserade husspekulanter.

Vad är det då som man framför allt fastnar för hos er?

– Först och främst vår flexibilitet. Just det att kunna skapa sitt eget boende utan en massa begränsningar. Lägg därtill en attraktiv prisbild och vårt smidiga koncept med leverans av färdiga paket, förklarar en nöjd Johannes Anderklint som tillsammans med sina kollegor på mässan nu kan pusta ut efter en tuff men givande helg.

Men med tanke på alla förfrågningar så återstår nu ett digert jobb med att ta hand om alla förfrågningar.

– Så är det. Nu börjar det verkliga jobbet att svara upp mot allas förväntningar, men det känns bara kul och inspirerande.

1

171018

På plats i Stockholm 

I mitten av oktober (12-15/10) gjorde Alingsås Huspaket debut i Stockholm genom att medverka på Hem, villa & bostadsrätt på Stockholmsmässan. En riktig succédebut om man får tro Johannes Anderklint på Alingsås Huspaket.

– Vi fick en fantastisk respons på vårt unika koncept med skräddarsydda trähus i lösvirke. Ett koncept som verkligen sticker ut bland våra branschkollegor genom dess flexibilitet i kombination med kvalitén och prisbilden, säger Johannes.

Mässan i fråga räknas som Nordens största boendemässa med cirka 40 000 besökare. En komplett mötesplats för alla som ska renovera, bygga om eller bygga nytt. Här bjuds man som besökare på rådgivning, kunskap och inspiration. Och Alingsås Huspaket tog väl hand om alla som ”tittade in”.

– Vi hade bra tryck i vår 30 kvm stora monter mest hela tiden då besökarna kom från hela Stockholmsregionen och nyfikenheten på oss var stor. Vi fick mängder med ”leads” med oss hem att jobba vidare med.

image005

171003

Tog saken i egna händer – och byggde nytt på rekordtid…

Familjen Rosén i Fullestad strax utanför Vårgårda är onekligen en handlingskraftig familj. På mindre än fem månader förverkligades familjens husdröm – och det var pappa Viktor som höll i hammaren…

Familjen Rosén, som består av pappa Viktor, mamma Sara och lillgrabben Vidar, idag 1,5 år gammal, närde en dröm om att bygga sitt eget hus på familjegården i Fullestad. En process som på allvar inleddes redan på våren 2016 när man tog de första kontakterna med ett antal husleverantörer.

– Vi hade en ganska klar bild över hur vi ville ha huset, berättar Viktor som genom sitt jobb som snickare hade hyfsad koll på vad ett dylikt projekt innebar.

– Vi fastnade tidigt för Alingsås Huspakets koncept där möjligheterna till att skräddarsy en för oss passande lösning var stora. Många av de andra aktörerna var tämligen påflugna och ville skriva kontrakt per omgående och därmed binda upp oss för ett modellhus där eventuella ändringar skulle innebära merkostnader, förklarar Viktor.

Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket blev familjens kontaktperson och tillsammans lät man drömhuset – ett klassiskt 1,5-plans trähus med mycket snickarglädje – så sakteliga växa fram. Första mötet skedde i mars 2016 och innan allt var spikat och klart är vi framme i oktober samma år.

– Från början hade vi med oss lite skisser och tillsammans med Mattias och Alingsås Huspakets konstruktörer tog vi fram ritningar som justerades under resans gång innan vi var helt nöjda, säger Viktor.

– Det var just den här flexibiliteten som vi uppskattade med Alingsås Huspaket. De var verkligen tillmötesgående måste jag säga.

När den slutgiltiga ritningen låg klar i slutet av 2016 gick allt med en rasande fart. I november låg grunden klar och i december kom den första stomleveransen. På plats att bygga fanns Viktor, som tagit tjänstledigt från sitt ordinarie jobb som snickare, och till sin hjälp hade han tre snickare från Råkebergs Bygg och sin far såsom allt-i-allo.

Delleveranser av huspaketen skedde enligt plan och bygget löpte på i rask takt.

– Det hela var en mycket trevlig upplevelse måste jag säga. Jag njöt från första stund och det var inte tröttsamt en enda gång, säger Viktor och skrattar.

– Ändå jobbade jag åtta timmar om dagen för att kunna vara med familjen på helger och kvällar i stället för att jobba ihjäl mig. Allting blev så okomplicerat genom det smidiga samarbetet med Alingsås Huspaket och bra snickarhjälp från Råkebergs Bygg och familjen i övrigt.

I början av april 2017 var det så dags för slutbesiktning och inflyttning i det nya fina huset på totalt 210 kvm.

– Hela familjen trivdes fantastiskt bra från första stund. Nu återstår bara att ta tag i trädgården, men det får vi ta till våren när vi bott in oss lite.

Familjens Roséns projekt i Fullestad är onekligen ännu ett exempel på fördelarna med Alingsås Huspakets koncept – flexibelt, smidigt och enkelt oavsett om man bygger själv eller tar hjälp av en professionell byggfirma. I fokus står alltid det egna valet och att man får sitt hus som man vill ha det…

IMG 0041

170926

Positivt mottagande i Skövde 

Alingsås Huspakets deltagande i Villafamiljens Mässa i Skövde i helgen blev mycket positivt enligt Joakim Westerdahl.

– Trakten kring Skövde är en mycket spännande region och Skövde som stad en expansiv kommun där det byggs mycket nytt för tillfället och där mer byggbar mark håller på att tas fram. Bland annat håller vi själva på att uppföra två nya hus i regionen, säger Joakim.

– Vårt koncept togs emot mycket positivt och det märks att vi skiljer oss från de lite större hustillverkarna med sina standardhus och kataloghus. Vårt upplägg med personliga trähus, skräddarsydda i lösvirke, väckte onekligen uppmärksamhet och vi fick en rad skarpa ”leads” med oss hem som jag är övertygad om kommer att ledatill affär, konstaterar en nöjd Westerdahl.

villafamiljen logo HR

170919

Välkomna till Villafamiljens Mässa i Skövde! 

Där finns nämligen vi på Alingsås Huspaket med en egen monter för att visa vårt framgångsrika koncept. Mässan äger rum fredag till söndag 22 – 24 september på Arena Skövde. Öppettiderna är: fredag 11-18, lördag 10-17 och söndag 10-16.

Villafamiljens Mässa brukar locka många besökare som prioriterar sitt boende – vare sig man skall renovera, bygga till, bygga nytt eller bara fräscha upp sitt hem.

– Vi finns på plats eftersom vi märkt en ökad efterfrågan av vårt koncept i Skövde och den närliggande regionen. För tillfället håller vi faktiskt på att bygga två nya hus i regionen, säger Joakim Westerdahl.

– Med andra ord ett gyllene tillfälle att ytterligare bredda vår marknad och stärka vårt varumärke.

Välkomna till Skövde i helgen!

170831

Välkommen, Linda Stomberg! 

– ny på säljsupport

Linda

Alingsås Huspaket fortsätter att växa personellt. Senast ut i raden av nyanställda är Linda Stomberg som började hos oss måndag 28 augusti. Här lär du känna henne lite närmare.

Vem är Linda Stomberg?
– Jag är 42 år och bor på landet utanför Vara med man och två barn, 14 respektive 16 år gamla.

Var kommer du närmast ifrån?
– Jag har under sju års tid jobbat som säljare och köksritare på Vedums Kök & Bad.

Och vad ska du göra på Alingsås Huspaket?
– Jobba med säljsupport och hjälpa våra kunder under själva tillvalsprocessen. 

Hur känns det?
– Spännande! Det ska bli roligt att få följa kunden hela vägen från ritning till färdigt resultat och kunna hjälpa till med själva utformningen. 

Vad visste du om Alingsås Huspaket?
– Inte så mycket innan. Men jag visste att de ritade och sålde hus i ”paket" där Vedums kök, bad, tvätt och högskåp ingår som standard i deras hus.

Vad har du fått för intryck av företaget!
– Ett välmående företag som har haft en mycket god utveckling under senare år. Trevliga människor med mycket god stämning. Mycket familjär och jag kände mig hemma direkt.

Hur långt får du till jobbet?
– Cirka 45 kilometer och som ressällskap har jag ju Alexandra som även hon jobbar hos Alingsås Huspaket. Så vi kan säkert lösa en del jobbrelaterade frågor i bilen till och från jobbet också (skratt).

Vad gillar du att göra på din fritid?
– Utöver min familj och vänner så tycker jag om inredning, färg och form då jag är utbildad reklamtecknare och dekoratör i grunden. Jag har fortfarande nöjet att skylta åt några butiker på fritiden runt och omkring Vara när tiden tillåter. Och på tiden som sen blir över tränar jag gärna på gym, gärna olika pass men även styrketräning och en och annan joggingtur.

Välkommen till Alingsås Huspaket!

– Tackar!

AH gruppbild

170630

En härlig sommar önskar vi Er! 

Nu när sommaren står för dörren ser vi tillbaka på ett fantastiskt år – fler leveranser än vi hoppats på och mängder av möten med härliga människor.
Intresset för vårt flexibla koncept är rekordstort och många hör av sig för att dom hört gott om oss. "Personliga Trähus - Skräddarsytt i lösvirke" är en bra beskrivning på vad vi jobbar med.

Under året som gått har vi anställt flera nya personer, bl.a. projektledare, säljare och säljsupport och i augusti när semestertiderna är över så är vi alla på plats.
Behovet av större lokaler kommer som ett brev på posten då vi växer och blir fler och då både gällande utställningsytor och fler nya kontor och mötesrum. Detta resulterade i en pågående ombyggnad som skall stå klar efter semestrarna.

I höst med start i mitten av september visar vi upp vårt koncept på tre stora mässor.
• Villafamiljen i Skövde den 22-24 september i Arena Skövde.
• Hem, villa & bostadsrätt i Stockholm den 12-15 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.
• Hem, villa & bostadsrätt i Göteborg den 27-29 oktober på Svenska mässan i Göteborg. 

Vi är bemannade hela sommaren förutom v.30 då ingen av oss är på plats.

Tack för förtroendet och en fin sommar önskar jag er!

Joakim Westerdahl med personal på Alingsås Huspaket

170609

Svante – ny projektledare hos Alingsås Huspaket 

SvanteVi hälsar Svante Ingemarsson välkommen till oss på Alingsås Huspaket såsom ny projektledare. Svante är 46 år och bor med sin familj – fru och tre barn 19, 17 och 12 år – i Långared strax utanför Alingsås.

– Vi byggde faktiskt ett Perssonshus, som det hette på den tiden, för fem år sedan i just Långared, säger Svante och skrattar.

Ett hus som alla i familjen är mycket nöjda med.

Med andra ord så fanns det redan tidigare en kontakt parterna emellan?
– Ja, så är det. Jag kände flertalet av dem som jobbar på Alingsås Huspaket sedan tidigare och när min tidigare arbetsgivare skulle flytta verksamheten till Skåne, så passade detta jobb som hand i handske för mig.

Vad jobbade du med som tidigare och på vilket företag?
– Jag har varit säljare på Matterhorn i Alingsås. Ett grossistföretag som säljer profil- och arbetskläder.

Och vad gör du på Alingsås Huspaket?
– Jag är projektledare med ansvar för bland annat materialberäkningar och leveranser, dvs jag tar över ansvaret och kundkontakten när affären väl är i hamn.

När började du och hur känns det?
– Min anställning började 5 juni och det känns fantastiskt kul och spännande. Det är mycket att sätta sig in i då branschen inte riktigt är densamma som tidigare (skratt), men det är en utmaning i sig. Sedan är vi ju ett så gott gäng här i Bergstena…

Vad är då bra med Alingsås Huspaket om man ser till konceptet som sådant?
– Vi uppskattade framför allt flexibiliteten och att man kunde få huset precis som man ville ha det. En perfekt lösning med ett lösvirkehus, men ändå i ett paket, med anpassade delar i olika delleveranser allteftersom bygget löpte på.

Vad gör du på din fritid?
– Utöver hus, hem och trädgård och familj så är jag engagerad i Långareds BoIS och Equmeniakyrkan i Alingsås.

Välkommen till Alingsås Huspaket!
– Tackar – det här ska bli jätteroligt!

18309306 1043170072480415 3443676328069431296 n

170518

Fler än 30 nya husleveranser! 

Från nästa vecka och fram till v.40 så är det fler än 30 hus som skall levereras ut, detta kräver såklart mycket förberedelser och framförhållning särskilt med tanke på den kommande semesterperioden.

På bilden ser ni var husen kommer att levereras, det är också ett par hus som skall upp till Branäs där vi bygger fjällhus sedan ett par år tillbaka.

Vi kommer inom kort att presentera två nya medarbetare som börjar hos oss, den första om ca: 3 veckor och den andre strax efter semestern, detta för att klara av den ökade efterfrågan vi upplever.

Efterfrågan beror givetvis på konjunkturen men också på vårt flexibla koncept ”skräddarsydda lösvirkeshus i byggsats”. Att sedan vår standard är andras tillval gör ju inte saken sämre. Vi jobbar för att ni som husköpare skall få det allra bästa bemötandet genom hela ledet, både hos säljare, ritare och projektledare och vi tycker och hör av våra huskunder att vi lyckas väl med det.Går du i hustankar så tveka inte att ta kontakt med någon av våra säljare för ett första förutsättningslöst möte.

 B2A0173

170419

Familjen Svensson/Westergård fann friheten i Floda 

 I Drängsered, strax utanför Floda centrum och med sjön Sävelången bara ett stenkast bort, har paret Emma Svensson och Jonathan Westergård, med rötter i Floda och Stenkullen, precis flyttat in i sin nya villa signerad Alingsås Huspaket. Ett egenhändigt ritat hus i New England-stil som blev precis som man önskat sig – snacka om frihet…

– Just möjligheten att få forma huset precis som vi ville var faktiskt en av de avgörande faktorerna till att vi valde just Alingsås Huspaket, säger Jonathan när han tillsammans med Emma tar emot i det nya hemmet.

– Ni får faktiskt ursäkta, men vi är inte riktigt färdiga med inredningen då vi är tämligen nyinflyttade, säger Emma och skrattar.

Men redan nu kan man skönja att de valt en modern och smakfull inredningsstil. Lägg därtill alla fina interiöra detaljer/lösningar i form av fönsternischer, lister, färger, kök och trappan upp till andra våningen. Entrén, med öppen planlösning mellan hall, kök, matplats och vardagsrum, ger ett välkomnande intryck och det råa, slipade betonggolvet skapar en häftig kontrast. Alla rum har sin egen karaktär med lätt ”jordiga” färger, vilket bidrar till ett lugn och en skön balans, och de stora fönsterna ger ett rikligt ljusinsläpp.

Skulle köpa begagnat
Låt oss dock stanna upp en stund och blicka tillbaka på hur det hela började.

– Vi hade egentligen tänkt köpa ett äldre hus och renovera det, men så föreslog min far att vi skulle kika på en tomt med ett gammalt fritidshus på och då var vi fast, berättar Emma.

Därmed var processen igång och allehanda information började hämtas in från olika husleverantörer för att få inspiration.

– Först hade vi nog tänkt ett enplanshus i vinkel, men sedan fastnade vi för ett tvåplanshus med fullhöjd och med liggande panel, varför det blev ett hus i så kallad New England-stil, förklarar Jonathan som själv satte sig vid ritbordet för att tillsammans med Emma utforma deras eget drömhus.

 B2A0213  B2A0201

Fria händer…
Varför föll då valet på just Alingsås Huspaket?

– Dels fick vi goda rekommendationer från min bror som byggt ett hus från Alingsås Huspaket i Lerkil för något år sedan, dels gillade vi deras upplägg att vi hade fria händer att forma huset som vi ville ha det. Den lösningen kunde ingen annan erbjuda, säger Emma.

Det nya huset är på 172 kvm och består av totalt sju rum och kök.

– Onekligen lite skillnad på ytan i vår tidigare tvåa i Göteborg, skrattar Emma.

Tomten med fritidshuset och tillhörande småbyggnader köptes in 2015 och hela första året ägnades åt rivning, trädfällning och att rensa buskage. Markarbetet inleddes strax innan sommaren 2016 och därpå följde gjutning av platta. I augusti var det så dags för stomleverans och byggstart och i december skedde slutbesiktning – med inflyttning lagom till det nya året. Onekligen snabbt marscherat…

 B2A0154 B2A0189

Ett stort vuxenlego
All byggnation har skett med hjälp av lokala hantverkare, och under tre månaders tid fanns Jonathan med som en extraresurs då han tog tjänstledigt från sitt jobb som entreprenadingenjör inom ventilationsbranschen.

– Det var både kul och lärorikt. Måste säga att det var riktigt häftigt att sätta ihop alla måttanpassade produkter – ett stort vuxenlego, där allt satt som en smäck. Ytterligare en fördel som talar för just Alingsås Huspaket är att mycket av det dom erbjuder som standard är tillval hos många andra husleverantörer.

Medan Jonathan ägnade sig åt det lite grövre arbetet stod Emma för själva ”inkråmet” genom att skapa ”modboards” för alla rum, vilket man nu kan se resultatet av. Båda är mycket nöjda – och man har de facto varit överens hela vägen, vilket inte är det lättaste under en dylik process.

Uteplatser och balkong
Nu återstår bara de sista detaljerna inomhus innan det är dags att ta sig an uteplatser och balkong i vår och sommar.

– Trädgården får vänta till nästa år, säger båda samstämmigt.

En avslutande men mycket central fråga – hur gick det med budgeten?
– Riktigt bra faktiskt. Vi har hållit den, och jag måste säga att man får mycket för pengarna hos Alingsås Huspaket, avslutar Jonathan.

Ytterligare en poäng i sammanhanget är att projektet förmodligen genererat ytterligare en kund till Alingsås Huspaket genom att några vänner till familjen köpt en tomt i samma område och nu förmodligen bestämt sig för ett hus från Alingsås Huspaket på rekommendation från Emma och Jonathan…

170407

Vi söker ytterligare ny personal med anställningsstart höst 2017

Tjänsten är nu tillsatt, tack för visat intresse! 

Vi växer så det knakar så därför söker vi dig som vill bli parhäst med Alexandra och jobba med säljsupport hos Alingsås Huspaket. Du jobbar tight tillsammans med våra säljare och ditt arbete innefattar att guida våra kunder fram till de bästa besluten när det gäller materialval, stil och detaljer.

Du håller mycket egna kundkontakter per telefon, mail och genom personliga möten. Vi ser en stor fördel i att addera kompetens i alla de val som våra kunder står inför i en byggprocess. Vi tror att du har bra känsla för stil och detaljer och har ett eget driv, du är självgående och har bra organisatorisk förmåga.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev beskrivande varför du är vår nya säljsupport samt eventuella frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Hus i ratt miljo 3 ljusgra panel

170315

Nu byggs det nytt – i gammal stil i Nårunga 

För tillfället håller Tobias och Emma Alsén på att förverkliga sina husdrömmar i vackra Nårunga. Och det på en gammal släktgård som man tog över för ett antal år sedan. Det gamla boningshuset är nyligen rivet och i mars inleds schaktning och gjutning innan stomresning tar vid.

– Ja, vi funderade länge på om vi skulle behålla det gamla huset och renovera det. Men vi kom fram till att det skulle innebära för mycket jobb och vi skulle inte heller få det riktigt som vi ville. Därför fick det bli ett nytt hus i gammal stil istället, säger Tobias.

Han och Emma hade under en tid letat efter inspiration på nätet och i olika huskataloger innan man fastnade för sitt speciella hus. Ett ljusgrått 1,5-plans vinkelhus i lantlig stil.

Varför valde ni då Alingsås Huspaket som husleverantör?
– Jag kände sedan tidigare till Perssons i Bergstena och hade bara hört gott om Alingsås Huspaket. Sedan gillade vi närheten och att kunna handla lokalt.

Har de infriat förväntningarna?
– Ja det måste jag säga. De har varit mycket tillmötesgående. Vi träffades första gången i augusti förra året och de hjälpte oss att förverkliga våra tankar och idéer så att vi fick ”vårt” hus, kan man säga. Vi ville ha lite speciella lösningar med en separat groventré och separat tvättstuga samt ett burspråk med matplats i köket under balkongen.

Vem bygger?
– Det gör vi själva till största delen. Vi får lite hjälp med stomresningen och att få huset tätt, men sedan är tanken att jag ska ta tjänstledigt och tillsammans med min far, som är pensionerad snickare, bygga allting färdigt.

Och inflyttning sker?
– Jag har sagt november och Emma tror på december. Vårt mål är dock att fira jul i det nya huset.

Hur stort blir huset?
– 230 kvm. Så det blir mycket att fylla. Än så länge är vi ju själva, men i framtiden kanske vi kan få lite hjälp, skrattar Tobias.

Lycka till då!
– Tackar. Det ska bli riktigt kul det här.

IMG 0510 

30 11 30 21

IMG 8723

170215

Sekelskifteshus i Lilla Edet 

För tillfället pågår byggnation av ett 1,5-plans sekelskifteshus i utkanten av Lilla Edet. Bakom husdrömmen står familjen Magnus och Helena Carlson och deras två barn. Det 185 kvm stora huset är beläget i en gammal lantlig gårdsmiljö. Och att valet föll på ett hus just från Alingsås Huspaket är egentligen en slump enligt pappa Magnus.

– Jag träffade Joakim Westerdahl på en husmässa i Göteborg 2015 och han gjorde ett mycket gott intryck. Till saken hör också att jag senare fick rekommendationer från några bekanta som jobbat med dem tidigare och de hade bara gott att säga. Vi hade själva en grundidé/skiss till ett hus som sedan Alingsås Huspaket hjälpte oss att färdigställa och på den vägen är det, säger Magnus.

Schaktningsarbetet genomfördes i september och sedan följde plattgjutning och stomresning i rask takt. I skrivande stund (februari, reds anm) är huset vädertätt och inflyttningen planerad till i maj. Något hela familjen verkligen ser fram emot.

Hur har då processen med Alingsås Huspaket varit?

– Mycket bra, måste jag säga. De har varit mycket tillmötesgående, lösningsorienterade och flexibla. Ett exempel på detta är att vi i sista stunden ville göra några ändringar för att få huset lite större och det fixade dom utan några problem, förklarar Magnus.

– Sedan måste jag framhålla våra entreprenörer Malmbergs Byggservice som gör ett fantastiskt hantverk.

Så nu återstår bara själva färdigställandet innan det är dags för inflyttning framåt vårkanten…

IMG 8722 IMG 8724

170125

Christer Sörstrand 

– en rutinerad kraft för projektledning

ChristerI mitten av december förra året anslöt Christer Sörstrand till det samlade gänget på Alingsås Huspaket – detta för att förstärka projektledningen. Initialt kommer han att avlasta huspaketsidan, men på sikt kan det även bli tal om fokus på lite större projekt vad gäller industribyggnation.

Vem är då Christer Sörstrand?
– Jag är 46 år, bor i Simmenäs i Alingsås och kommer närmast från en egen verksamhet med inriktning mot projektering och projektledning inom maskinindustrin.

Varför Alingsås Huspaket?
– Jag har följt företaget under en längre tid och tilltalas av deras filosofi och deras expansiva utveckling. Det var rätt tid i livet att ge sig på något nytt och jag gillar det där med fastigheter och byggnation. Dessutom känner jag flera av de anställda, varför jag erbjöd dem mina tjänster. Och på den vägen är det...

Hur trivs du?
– Jättebra. Det är ett gott gäng och det var inte svårt att komma in i gemenskapen. Att det dessutom var full fart direkt gjorde ju inte saken sämre – det gillar jag.

Vad säger då Joakim Westerdahl om det senaste tillskottet?
– En go kille med driv som vill och kan ta ansvar fullt ut. Erfarenheten på byggsidan och hans kompetens inom projektledning gör oss än mer kompletta. Det känns mycket bra att Christer numera är en av oss och vi säger alla Välkommen till oss på Alingsås Huspaket!

 MG 0088 ny

170105

Johannes Anderklint 

– ny säljare hos Alingsås Huspaket

 

Välkommen! Det säger vi till Johannes Anderklint som från och med årsskiftet är ny säljare hos Alingsås Huspaket.

– I Johannes har vi fått en kanonkille som jag är övertygad kommer att bli ett verkligt tillskott på säljsidan, säger Joakim Westerdahl.

Och detta säger han utifrån de goda erfarenheter han har efter att tidigare ha jobbat ihop för ett antal år sedan. Då lovade man varandra att någon gång i framtiden återuppta den arbetsmässiga kontakten om chansen så uppstod. Något som nu är ett faktum och som gläder inte minst Johannes såsom ”ny” på jobbet.

– Det ska bli superkul, säger han.

Vem är då Johannes Anderklint?
– Jag är 36 år gammal och bor med min fru Frida och våra tre barn i ett tämligen nybyggt hus i Loo, strax utanför Alingsås.

Nytt hus – från Alingsås Huspaket?
– Ja, faktiskt. Och det var en mycket positiv och spännande resa, måste jag säga. Jag gillade deras koncept med stor flexibilitet och att vi som kund hela tiden stod i fokus. Lägg därtill en bra prisbild, vilket sammantaget gav oss en mycket behaglig upplevelse.

Vilka andra värden hos Alingsås Huspaket tilltalar dig?
– Jag gillar företagets värderingar och att man hela tiden har ordet ”kvalitet” för ögonen. Att det sedan är ett expansivt företag med många duktiga medarbetare gör ju inte saken sämre.

Vad tror du gör dig särskilt lämplig för det nya jobbet?
– Jaha du, det får nog framtiden utvisa, men jag tror mig ha en hyfsad erfarenhet från säljsidan då jag de senaste 10 åren jobbat både med försäljning och projektledning gentemot butikskedjor och köpcentra. Likaså har jag en bakgrund från byggbranschen. Lägg därtill att jag under fyra-fem år har jobbat med vårt eget hus, vilket gör att jag har en skapligt bra bild av hur det är att förverkliga sitt livs projekt. Det känns fantastiskt inspirerande och kul att på heltid få ägna sig åt ett stort intresse och mina erfarenheter tror jag kan vara till god nytta i mötet med kunden.

Vad gör då Johannes när han inte jobbar och tar hand om sin familj?
– Förutom arbetet med huset och trädgården som tagit mycket tid under senare år så åker jag gärna skidor på vintern eller ger mig ut med båten på sommaren. Vi försöker även resa så mycket det går, även om tre småbarn begränsar möjligheterna något. Det känns riktigt kul att äntligen vara på plats och vara igång.

Jul ny 2016

161220

God Jul & Gott Nytt År! 

Det har varit en intensiv höst med många husleveranser och en ökad efterfrågan från intresserade husbyggare, vilket såklart är jätteroligt.

Med denna leveranstakt har behovet av fler medarbetare uppkommit bland såväl säljare som projektledare då dessa roller går hand i hand.

Vi har under hösten anställt tre nya medarbetare, varav två redan har börjat och den tredje kommer till oss i början av januari 2017.

Vår konstruktör/ritare Daniel Eriksson har varit föräldraledig under hösten men är åter på plats i början av januari. Kristoffer Wallhall, en av våra säljare, är föräldraledig från och med 28 december och tillbaka i tjänst i augusti 2017.

Årets julgåva ger vi till Ankarstiftelsen och deras arbete i Colombia.

Vi har stängt fredag 23/12 och fredag 30/12 utöver de ordinarie helgdagarna.

En riktigt härlig och vilsam jul önskar vi er alla!

Joakim Westerdahl med personal på Alingsås Huspaket.

161201

Alexandra förstärker på säljsidan 

Alexandra2Sedan 2 december återfinns Alexandra Lund, 36 år, på Alingsås Huspaket. Hon kommer närmast från Vedum kök och bad, där hon jobbat som köksdesigner och säljare i nio år. Alexandra kommer att förstärka på säljsidan och främst i en ny typ av tjänst som vi kallar säljsupport. Hon känner till Alingsås Huspaket och vårt koncept väl, då hon jobbat med många av våra kunder under tiden hos Vedum.

– Alexandra är en toppentjej – energisk, positiv och glad. Att hon dessutom har en jättebra känsla för färg och form gör inte saken sämre. Alexandra kommer att passa in perfekt i vårt vinnande lag och det känns också jättespännande med denna nya typ av tjänst. Tjänsten innebär att Alexandra kommer att jobba parallellt med säljarna mot kund. Det blir full fart redan från början då det varit många nya kontrakt under hösten som gått, säger Joakim Westerdahl.

Vi säger Varmt välkommen till oss!

 MG 7740

161121

Bygger hus mitt i centrum 

Mitt i centrala Alingsås uppförs för närvarande ett 1,5-plans hus i klassisk stil av Dag och Pamela Röine.

Lertegel, fönsteromfattningar och kupollock i gammal standard är vackra detaljer på huset. Fönstren är specialtillverkade på ett snickeri för att matcha utseendet hos de intilliggande byggnaderna. På insidan har de valt ett massivt, vitlaserat furugolv som harmonierar med utsidans tidlösa utseende.

Byggbolaget i Alingsås har gjort färdigt huset utvändigt, och nu väntar insidan på att färdigställas. Detta är ett arbete som Dag, som till vardags arbetar som platschef på Skanska, kommer att göra på egen hand tillsammans med sonen Robert.

Dag vill särskilt lyfta fram flexibiliteten med Alingsås Huspaket. Tillsammans har man kunnat skräddarsy villan efter familjens behov och önskemål.

Alingsås Huspaket tackar för förtroendet, och önskar lycka till med färdigställandet av huset!

massa

Det var fullt med folk i Alingsås Huspakets monter under mässan Hem, villa och bostadsrätt, som ägde rum i Göteborg 28-30 oktober.

161101

Stort intresse för Alingsås Huspaket vid bostadsmässa 

Alingsås Huspaket visade nyligen upp sig via en monter på Hem, villa & bostadsrätt – Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet. En komplett mötesplats för alla som ska renovera, bygga om eller vill ha ny inspiration. Denna begivenhet hölls på Svenska Mässan i Göteborg 28-30 oktober och lockade uppemot 20 000 besökare. I Alingsås Huspakets monter var det full fart från dag ett.

– Det märks att vi nu etablerat vårt varumärke på marknaden då kännedomen om oss är god och vi hade väldigt mycket folk i montern hela helgen, säger Mattias Björkdahl som fanns på plats tillsammans med sina kollegor Joakim Westerdahl och Kristoffer Walhall.

Intressenterna hade sin hemvist i Varberg i söder och längs hela den göteborgska och bohuslänska kusten och inlandet. Mattias och kompani stötte också på en hel del nyfikna från det primära upptagningsområdet Alingsås, Lerum och Vårgårda.

– Det är lite svårt att säga vad en mässinsats likt denna ger i reda affärer. Men vi har en hel del uppbokade uppföljningsmöten i Bergstena med kunder som är intresserade av vårt unika huskoncept och det känns kul, avslutar Mattias.

IMG 8272

161024

Nu byggs det i Östadkulle… 

… och det är paret Sofie Thorild och Nicklas Selin, idag boende i Alingsås men med rötterna i Vårgårda respektive Horla, som bestämt sig för att slå ner sina bopålar där. För tillfället pågår byggnation av deras ”drömhus” – en 1-plansvilla med garage och med Alingsås Huspaket som leverantör.

– Grund, stomme och tak samt fasad och fönster är på plats, säger Sofie.

När blir det inflyttning?

– Någon gång i mars, april nästa år – tror och hoppas vi på.

Beskriv processen!

– Vi köpte en tomt av en markägare i Östadkulle och letade runt bland olika husleverantörer. Vi hittade en modell som vi gillade, men som var lite för liten överallt. Då tog vi kontakt med Alingsås Huspaket som hjälpte oss att flytta på en del väggar och förstora alla utrymmen till dess att vi var nöjda.

Hur har ert samarbete med Alingsås Huspaket varit?

– Vi är mycket nöjda. De är lyhörda och flexibla och vi kunde i princip höra av oss när som helst om vi hade några tankar och idéer. Vi uppskattar deras serviceinriktade sätt, vilket gjort att vi känt oss trygga under hela processen.

Vem står för byggnationen?

– De gör Marinders Bygg från Vårgårda.

Hur känns det att flytta till Östadkulle?

– Det känns bra faktiskt. Vi hittade en tomt med bra läge i skogsbrynet, men ändå mitt i byn, så det här ska säkert bli bra.

Hur stor är familjen?

– Det är Niklas och jag än så länge, men i och med husbygget så finns det ju plats för en lite större familj, säger Sofie och skrattar.

Tilläggas kan att Mattias Björkdahl är den som från Alingsås Huspakets sida hållit kontakten med Sofie och Nicklas.

 

IMG 8342  IMG 8334

14576692 898743626923061 5801862679245094912 n

161004

Hus i New England-stil vid Säveån 

För tillfället spikas det för fullt i Säveljung någon mil utanför Alingsås. Där håller nämligen familjen Källström, bestående av Markus, Alexandra och sonen Malte, ett och ett halvt år, på att färdigställa sin drömvilla. En villa i New England-stil om två plan i fullhöjd på totalt 162 kvm – allt enligt familjens önskemål om unika lösningar.

– Det var just det som var så bra med Alingsås Huspaket. Vi har verkligen fått det som vi vill utan att spräcka vår budget, säger Alexandra som härstammar från bygden och faktiskt för tillfället bor granne med sitt eget nybygge. Något som givetvis underlättar när man vill följa den pågående byggnationen.

– Det har aldrig varit några problem när vi framfört våra önskemål om speciallösningar till Alingsås Huspaket, vilket känns väldigt bra. Ett riktigt bra samarbete måste jag säga.

Familjen hade tomten med sig i bagaget när man testade Alingsås Huspaket och uttryckte sina önskemål. Tycke uppstod och tillsammans skräddarsyddes villan med bland annat lite fler fönster, en veranda i amerikansk stil på framsidan och en vacker glasveranda på baksidan mot Säveån.

Markarbetet skedde i april och sedan tog Malmbergs Byggservice vid i maj/juni och en vecka innan jul i år är det så dags för inflyttning.

– En riktigt bra julklapp till oss alla, säger Alexandra och skrattar.

IMG 1617

160913

Öppet hus som lockade
hundratals besökare 

När Alingsås Huspaket och Perssons Träteknik bjöd in till öppet hus  i Bergstena i lördags var det inte mindre än uppemot 300 personer som visade sitt intresse för den moderna produktionsanläggningen och den nybyggda utställningen.

Man kunde då via guidade visningar följa arbetet som under en vanlig arbetsdag, och också titta på den nya utställningen och kontorsdelen.  I samband härmed visade vi upp och pratade om vårt populära huskoncept. Många ställde frågor och ville veta mer om hur det går till att bygga hus efter just detta koncept. Våra ritare och konstruktörer visade också hur det går till när ett hus växer fram.

Sammanfattningsvis en riktig succéhelg med strykande åtgång på hamburgare samt kaffe och kanelbullar. Dessutom ett underbart väder och glada människor…

– Mycket bättre kan det inte bli, säger en nöjd Joakim Westerdahl, platschef vid Alingsås Huspaket.

 

IMG 1612 IMG 8062 IMG 8066
IMG 8067 IMG 8074 IMG 8077
IMG 8087 IMG 8088 IMG 8086
IMG 8079 IMG 8085  

 

 

Alingsas Huspaket NY

160822

Välkomna på Öppet hus! 

Lördag 10 september kl 10-14 bjuder Alingsås Huspaket in till Öppet hus i Bergstena. Ett perfekt tillfälle att ta del av vad vi på Alingsås Huspaket och Perssons Träteknik kan erbjuda. Tanken är att ni ska kunna ta del av ”en vanlig dag på jobbet” där ni möter vår personal, upplever vår avancerade produktion och tar del av vår nya utställning, där vi bland annat visar våra varumärken Vedum, Elitfönster, Miele, Tarkett, Benders, Plannja, Diplomat m fl.

Är det så att ni drömmer om ett sprillans nytt hus? Då är detta rätt tillfälle för er och hela familjen. Vi bjuder på enklare förtäring.

Välkomna till Bergstena!

AH grupp

160929

Trevlig sommar! 

Semestern står för dörren och när jag gör en kort reflektion och tillbakablick på året som gått kan det sammanfattas som händelserikt år med mycket arbete och många leveranser.

Vi som jobbar här är ett team som fungerar fantastiskt bra tillsammans och kompletterar och hjälper varandra på ett bra sätt. Att vi trivs på jobbet, skrattar mycket och gärna men däremellan arbetar hårt är något som ger resultat – och något jag tror våra kunder och besökare lägger märke till.

Under året har vi flyttat kontoret till Bergstena där vi nu sitter tillsammans med vårt systerbolag Perssons Träteknik, närheten till produktionen och logistiken har stora fördelar.

Dessutom har vi byggt flera nya kontor och en utställning som visat sig vara mycket populär bland våra huskunder. Där man i lugn och ro kan titta på våra produkter och lösningar samt en hel del alternativ.

Vi har Vedum som ny leverantör för kök-, bad- och tvättstugeprodukter samt Miele för vitvaror.

Vi har under året också anställt flera nya personer på både sälj- och ritsidan samt för projektledning för att täcka upp för de behov vi har.

Nu ser vi fram emot en skön sommar med mycket sol och bad.

Kontoret är obemannat vecka 30, övrig tid finns vi på plats.

Vi önskar alla kunder, leverantörer och följare på sociala medier en riktigt skön sommar!

Joakim Westerdahl med personal på Alingsås Huspaket

PS. Lördagen den 10 september har vi öppet hus i Bergstena, där vi tillsammans med Perssons Träteknik visar upp våra fräscha lokaler och kör visningar i produktionen. Dessutom blir det underhållning och något gott att äta. DS.

1 ny

160615

Ny byggs det i Branäs 

I vecka 24 gick den första husleveransen för säsongen iväg till Branäs, där den skall ta form på en jättefin tomt i området Tranan på Branäsbergets topp med milsvid panoramautsikt österut samt över Klarälven. Det första huset är en aningen modifierad Villa Snowbird (se mer på hemsidan under fliken Fjällhus). Branäs är otroligt populärt och vi är jätteglada för samarbetet med Mittbranäs, som svarar för försäljningen av tomterna som vi bygger på. Närheten till Västsverige, och en skidåkning som faktiskt har bättre fallhöjd än Sälen samt enorma skoterleder och dessutom barnvänligheten bidrar såklart till att Branäs är så populärt.

Den handfull hus vi bygger denna säsong skall samtliga stå klara inför julen 2016 – så nu kommer det att vara full rulle uppe på berget…

Några av de hus vi ska leverera kommer att byggas längst upp på toppen. Dessa hus kommer att få ett mycket spektakulärt läge. Är du intresserad av en fjällstuga i Branäs så kontakta Joakim Westerdahl på Alingsås Huspaket, tel. 0322-22 95 51 eller Andreas Djerf på Mittbranäs, tel. 0701-64 60 45.

2


 

image1

160602

Skräddarsydd villa vid Mjörns strand 

För tillfället pågår febril aktivitet på Strandvägen i området Lövekulle i Alingsås kommun. Där håller just nu Linus Sagré med familj (fru och en dotter + tillökning när som helst) att uppföra sitt drömhus. Vi pratar om en stor enplansvilla på 178 kvm med en liten friggebod intill. Villan har ritats av Linus kompis Rasmus Gabrieli, nyutexaminerad arkitekt, och har verkligen skräddarsytts enligt familjens behov och önskemål.

– Vi har lagt stor vikt vid husets placering på tomten och det exteriöra utseendet. Likaså att få en genomtänkt planlösning med ganska så exklusiva materialval generellt sett, säger Linus.

Just därför var det aldrig tal om någon standardvilla, varför Alingsås Huspakets koncept kom väl till pass.

– De har varit väldigt bra att ha att göra med, måste jag säga. Bra service, bra information och de får saker och ting att hända hela tiden. Dyker det upp något problem så är de snabba att lösa detta, konstaterar Linus nöjt.

För tillfället (i månadsskiftet maj/juni) pågår stomresning under Malmberg Byggservices ledning och framåt höstkanten är det så dags för inflyttning.

– I början av november hoppas vi vara på plats i vårt nya hus och kunna njuta av utsikten över Mjörn, avslutar Linus.

Kartbild med hus

160519

Tio nya hus på väg att levereras 

Som vanligt betyder våren många husleveranser och veckorna 21-26 så har vi tio nya hus som skall levereras i Västsverige och i Branäs.

Det är jätteroligt att så många ger oss på Alingsås Huspaket förtroendet att leverera deras drömhus. Flexibiliteten, det personliga engagemanget samt de korta leveranstiderna är något som de flesta kunder nämner som mervärden. Något som givetvis gläder oss.

Vår utställning är också i det närmaste klar – endast lite "piff" här och där återstår, så är allt på plats. Utställningen är otroligt uppskattad av våra kunder. Här kan man titta på tekniska lösningar och se produkterna som finns i vår leveransbeskrivning samt kika på alternativa lösningar.

Går du i hustankar så tveka inte att ta kontakt med någon av våra säljare för ett första förutsättningslöst möte.

160503

Simon förstärker på ritsidan 

SimonSedan 2 maj återfinns Simon Qvint, 31 år, på Alingsås Huspaket. Simon kommer närmast från en roll som butikschef på Beijer i Alingsås och tanken är att han ska förstärka ritavdelningen hos Alingsås Huspaket.

– Jag har alltid gillat hus och arkitektur med tillhörande materialval varför detta jobb passar mig som hand i handske, säger Simon.

Att han dessutom är väl förtrogen med Alingsås Huspaket sedan sin tid på Beijer och tidigare Perssons Byggcentrum gör ju inte saken sämre.

– Vi har fått en kanonkille till oss. En resurs som gör att vi kan möta marknadens behov och önskemål med ett än mer vässat erbjudande på hussidan, säger Joakim Westerdahl på Alingsås Huspaket.

Och redan från dag ett var det full rulle för Simon för att kunna sätta sig in i allt nytt på företaget.

– Det känns jättekul – som en riktig utmaning.

 

160421

Nytt hus i Ljurhalla 

Familjen Wintå i Ljurhalla, mitt emellan Alingsås och Vårgårda, bygger just nu drömhuset med stort D med sitt lantliga läge vid Säveån. Det blir ett stort hus med en platta på ca 220 kvm. Halva huset är ett enplanshus med ryggåstak med stora samvaroytor och hela fem meter i takhöjd och den andra delen är ett 1,5-planshus. Kunden kom till oss med sina husskisser som vi gemensamt arbetat igenom.

Tack för förtroendet!        

160408

Stomresning av hus i Lövekulle 

Alingsås Huspaket fick förmånen att sälja en blivande bostad till familjen Arnstrand som i somras köpte en tomt i Lövekulle i Alingsås nära sjön Mjörn.

Det har nu under ett par veckors tid jobbats med mark- och grundarbeten till huset och i veckan har arbetet med den färdigkapade stommen påbörjats.

I vecka 14 är det dags för takstolslyft med hjälp av vår chaufför och en kranbil. Därefter kommer det att växa fram ett hus med många smakrika detaljer som i tanken för oss tillbaka till sekelskiftet – och med ett läge som gör utsikten över ängarna och skogen helt fantastisk. Inflyttning beräknas ske i slutet av september.

160324

Bygger sitt drömhus 

På en höjd i utkanten av Alingsås är Fredrik Svensson och Mikaela Määttä i full färd med markarbetet till deras blivande boende. De kommer att uppföra en 1½-plans villa med förhöjt väggliv och en boyta på drygt 170 kvm. Då Fredrik själv jobbar som snickare kommer han att ta ledigt från sitt jobb under en period för att kunna bygga på sitt hus. Grunden levereras i slutet av mars och första stomleveransen sker i mitten av april. Sedan rullar leveranserna på under våren och sommaren.

160304

Nyligen besiktigat hus i Hovås

Nära Hovås Golfklubb fick vi möjligheten att sälja ett hus till en kund som blev mycket nöjd. Slutbesiktningen skedde torsdag i vecka 7 och sedan blev det inflyttningt direkt under kommande helg. Vi var på plats strax efter och konstaterade att huset, en 1½-plans villa med förhöjt väggliv, blev jättefint. På gaveln på första plan huserar frun i huset i en jättefin massagesalong som dessutom fått en egen ingång. Och nu är det endast slutmålningen som återstår. Grattis och lycka till önskar vi på Alingsås Huspaket!

160223

Nytt hus med havsutsikt 

Ännu ett hus från Alingsås Huspaket börjar ta form. Nu utanför Uddevalla, närmare bestämt i Utby. Det är ett 1,5-plans suterränghus på ca 200 kvm med ett fantastiskt läge precis vid havet.

På den stora altanen kan man sitta och njuta av en panoramautsikt över hela Havstensfjorden ända bort mot Vindöbron på andra sidan fjorden och samtidigt titta på solnedgången. Paret som bygger huset är i pensionsåldern och håller just nu på att förverkliga en av sina drömmar. Här håller vår chaufför Claes på att lyfta in delar av materialsatsen till Malmbergs Bygg som håller i entreprenaden.

Takstommar, Perssons Träteknik, Alingsås Huspaket

160210

Stort suterränghus i Hällingsjö 

Bland några av våra nu pågående husprojekt-/leveranser kan nämnas ett stort suterränghus i Hällingsjö på totalt 304 kvm boyta samt ett fristående garage på ca 60 kvm. Källarvåningen inrymmer bland annat ett gym, en vinkällare samt ett biljardrum. En riktig "Bodega" enligt kunden själv som tillbringar mycket tid i Spanien.

Lycka till med huset önskar vi på Alingsås Huspaket.

160126

Snart inflyttning i ny villa i Lerum 

För tillfället är det full fart hos oss på Alingsås Huspaket. Bland mycket annat pågår byggnation av en 1-plansvilla i Torpadal, Lerums kommun, med beräknad inflyttning tidigt i vår. Och här har det onekligen gått fort från ord till handling.

– Jag hade besök av kunden förra våren och då hade de i princip färdiga ritningar med sig. Man var dock inne på en lösning med lösvirke, berättar Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket.

Men under resans gång insåg nog familjen fördelarna med ett skräddarsytt huspaket, varför man under höstkanten återkom och gjorde klartecken för ett koncept från Alingsås Huspaket. Med andra ord – bara att sätta igång…

– Vi hade sedan vår första leverans i mitten av november och nu i slutet av februari levereras de sista enheterna. Sedan återstår bara lite inre arbete med målning etc.

Huset är av 1-planstyp med liggande HP-panel och vidhängd carport och förråd. Boytan är på 150 kvm. Kunden står som entreprenör och byggnationen har MJ Bygg & Inredning svarat för.

– Lite kul i sammanhanget är att byggfirman inte tidigare jobbat med oss, och med facit i hand har det till och med gått bättre än de hade förväntat sig. Enligt ansvariga så har allt passat perfekt, och man ligger faktiskt före tidsschemat tack vare att det flutit på så bra, säger Mattias Björkdahl.

– Vi har faktiskt redan inlett diskussioner med MJ Bygg & Inredning om ytterligare ett projekt i Lerums kommun framöver.

160114

Ny utställning på gång i Bergstena 

Det har väl inte undgått någon att vi flyttat hela vår verksamhet till Bergstena. Detta för att sitta nära produktionen och ha möjlighet att på plats visa upp den för våra kunder. Något som visat sig vara mycket uppskattat.

I vår kommer vi också att ha en helt ny utställning färdig – allt för att ytterligare förenkla för dig som kund. För tillfället håller vi därför på att bygga upp denna, en utställning som även kommer att innefatta tre kontor. Utställningen blir på ca 200 kvm och kommer att inrymma kompletta sortiment av kök, bad, tvätt, vitvaror, tak, plåt, grundmaterial, trappor, fönster, inner- och ytterdörrar, listverk, golv – ja, i princip allt som innefattas i våra olika huspaket. Vi visar även upp vår stomuppbyggnad och andra tekniska lösningar.

Satsningen i Bergstena hänger samman med att det just nu är bra tryck i marknaden och att det är hög efterfrågan på våra unika lösningar, varför vi vill stärka våra positioner ytterligare. Räkna med en rejäl invigningshelg för vår utställning lite senare fram i vår.

 

Vi vill tacka alla våra kunder och partner för ett gott samarbete under 2015.

Under jul- och nyårshelgerna håller vi stängt men är på plats igen torsdag 7 januari. Året som gått har varit ett bra år med många leveranser av nya hus. Vi har ett fantastiskt koncept där styrkan är vår flexibilitet, priset samt den egna designen och tillverkningen. Vi bygger och konstruerar de hus som ni som kunder önskar. Nu står vi väl rustade för framtiden med fler säljare och fler projektledare för att kunna leverera och ta emot nya förfrågningar. Så går du i husbyggartankar – tveka inte att kontakta oss.

151208

Välkommen till vår nya hemsida! 

Så är den då äntligen på plats – vår nya hemsida. En mer modern och funktionell sida som beskriver vår verksamhet och vårt erbjudande av idag på ett bättre sätt än den föregående versionen. Likaså är den nya sidan anpassad till företagets nuvarande grafiska profil som präglas av enkelhet och tydlighet. Fokus ligger på att lyfta fram Alingsås Huspakets faktiska erbjudande i form av villor och fjällhus, men även visa vad vi kan hjälpa till med när det gäller garage, mindre byggnader, hallar, parhus samt mindre hyreshus. Affärsområden som kommer att utvecklas i takt med tiden.

– Vi vill att våra kunder på ett enkelt och tydligt sätt ska komma åt relevant information om oss och vad vi kan erbjuda dem vid förverkligandet av deras drömprojekt, säger Joakim Westerdahl.

– Genom att visa upp en mängd referensobjekt hoppas vi att man kan hitta inspiration till hur man själv vill ha sin villa i framtiden. Vi hoppas också att man via sidan kan få hum om hur själva processen från idé till färdigt hus går till och vad det innebär för fördelar att välja just Alingsås Huspaket som samarbetspartner.

Den nya sidan är byggd i Joomla och arbetet med förverkligandet har skett ihop med svenssonmolin vad gäller projektledning, design, text och bild, samt Candidator vad gäller den tekniska produktionen.

151118

Bra fart i försäljningen 

Alingsås Huspaket säljer många hus just nu.  Från början av september tills dagens datum så har vi tecknat 14 nya husavtal och totalt uppgår numerären nu till ca 40 sålda hus hittills i år.

Kapaciteten är stor hos vårt produktionsbolag Perssons Träteknik och vi har tillräckligt med säljare, projektledare och ritare för att fortsätta växa. Går ni i husbyggnadstankar så boka ett förutsättningslöst möte med oss så hjälper vi stegvis till med att förverkliga era husdrömmar. Genom att anlita Alingsås Huspaket bygger ni ert hus på ett lite smartare sätt.

 

151118

Alingsås Huspaket erbjuder fina fjällhus 

Alingsås Huspaket fick i våras möjlighet till ett samarbete med Mitt Branäs som äger flera tomter med A-läge på Branäsberget i värmländska Branäs. Mitt Branäs säljer tomterna och Alingsås Huspaket säljer husen och samordnar entreprenaderna. Just nu är vi i full gång med att bygga sex fjällhus som skall stå klara till julen 2015. Det blir ett halvdussin riktigt fina hus på mellan 125 och 190 kvm. Branäs är hett just nu – det satsas mycket på orten och allt fler gillar tillgängligheten och närheten från Västsverige. Från Göteborg är det cirka 40 mil, så det går enkelt att ta sig upp över en helg. Där finns bra områden för såväl utförsåkning som längdskidåkning och möjlighet att åka hundspann. Branäs är även ett skoterparadis med oändliga skoterleder för dem som gillar det. Dessutom finns flera restauranger med god mat.

Det kommer inom kort att finnas färdiga prospekt med priser på nyckelfärdiga hus att tillgå från Alingsås Huspaket.

Tveka inte att kontakta Joakim Westerdahl vid intresse.
Telefon: 0322-22 95 86
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

image002 portratt3 portratt2 portratt1 

151109

Fyra nya ansikten
hos Alingsås Huspaket 

Sedan semestern kan Alingsås Huspaket presentera fyra nya ansikten på företaget. Först ut var Kristoffer Wallhall som anslöt till oss i augusti såsom ny hussäljare. I september tillkom Maria Engelin och hon kommer att verka som projektledare. En roll som även Patrik Hedenberg kommer att ha. Vi har även rekryterat Daniel Eriksson som konstruktör för att förstärka vårt ritkontor. Daniel kommer att vara en tillgång för såväl Alingsås Huspaket som Perssons Träteknik framöver. Vi säger välkommen till dem alla!

 massa

151029

Stort intresse på Sveriges största boendemässa 

I september (10-13/9) deltog Alingsås Huspaket med en välbesökt monter på Sveriges största boendemässa – Hem, villa och bostadsrätt på Svenska Mässan i Göteborg. Och intresset för Alingsås Huspakets erbjudande var mycket stort.
– Det märks att det är bra sug på marknaden för tillfället, säger Joakim Westerdahl, ansvarig Alingsås Huspaket.
– Vi uppmärksammas framförallt för vårt unika koncept, som är extremt flexibelt jämfört med våra konkurrenters. Vi har ju egentligen inga begränsningar utan kan rita och konstruera fritt, vilket våra intressenter uppskattar. Så nu har vi mängder med ”leads” att jobba vidare med, säger en glad Joakim Westerdahl.

Att det går bra för Alingsås Huspaket för tillfället skvallrar de senaste försäljningssiffrorna om.
– Vi säljer ca 35 hus om året och det är en 20-procentig ökning bara under det senaste året, konstaterar Joakim. 

Bergstena

150901

Flytt till Bergstena 

Efter semestern i år gick Alingsås Huspakets flyttlass från Alingsås och kontoret på Järnvägsgatan till koncernens hemvist i Bergstena.
– Vi flyttar ut till Bergstena för att komma närmare konstruktion, produktion och företagsledning, vilket vi tror kommer att skapa en för alla parter mer rationell och smidig hantering, säger Joakim Westerdahl, ansvarig Alingsås Huspaket.

I samband med flytten inleddes också byggnationen av en egen utställning på plats i Bergstena. Målet är att denna ska öppna i februari 2016. Den nya utställningen kommer att vara komplett så när som på köksdelen, där samarbetet med Beijer vad gäller Marbodal Kök fortsätter likt tidigare.